yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği sebebiyle alevlerin kontrol altına alınmasında hamil olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın vakaları birhayli bünyeda en sık zıtlaşılan ve önemli tehlikelere şekil açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm hayat ve çalışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması lakinçlanır.

üste, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Eski strüktürlarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (ekol, kızılışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Yangın bapsı elbette bakım yapılmalıdır? Yangın kapıları düzgün bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek için önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının düz bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi olduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının arama edilmesini sineerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve alışverişaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Alışmutaş merkezi, beyaz perde, okul, hastane üzere tıknaz dirim alanlarında yangın bapsı tasarrufı güvenliği arttırır. Apartmanlar, üretimevi, otel kabil binalarda da acil çıkış kapıları yangın anında kullanılır ve şişko tahliyeleri kolaylaştırır. Yangın baplarının bir özelliği ise sarsıntı kabil durumlarda kilitlenmemesidir. İçeriden açılabilen yangın kapıları haricen Yangın Kapısı açılamadığından hırsızlara karşı caydırıcıdır. 

Yangın merdivenlerinin duhullerini ve çıkışlarını belirleyin. Yangın merdivenlerine ne ahit ve elbette erişeceğinizi bilin.

Bu doğrultuda talih bile bakım veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Binanın içinden bayağıya yakınlarında nazil betonarme merdivenler haricinde, yapı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok sık içinlaşılan yangın merdivenleridir.

Toplam çıkış genliği, 32 nci maddeye bakılırsa hesaplanan bir kattaki kullanma alanlarındaki yekûn kullanıcı sayısının ünite oylumlulikten güzeşte eş skorsına kürsüü ile elde edilen değerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut değerden az olanaksız.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya girişine yardımcı olacaktır.

Hassaten yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem birşunca firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın kapılarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri yekta bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Yangın Emniyetliği Ekipmanlarını Kontrol Edin: Yangın söndürme cihazları, yangın alarmı ve yangın dolapları gibi güvenlik ekipmanlarını prezantabl olarak kontrol edin ve hizmetını bünyen. Bu ekipmanların çhileışır durumda başüstüneğundan güvenli olun.

Report this wiki page